Nederlands

Gratis verzending vanaf €50

Gratis retour

Een baby; Ben ik daar wel klaar voor?

by Kimberly Schoobaar Aan December 26, 2020

Een baby. Dat is eigenlijk iets wat heel mooi en tegelijkertijd heel eng is. Een baby krijgen is een grote en belangrijke beslissing waar je goed over na moet denken. Het veranderd toch wel je hele leven. Maar wie zegt dat dat negatief hoeft te zijn.

De beste leeftijd om zwanger te worden.

Technisch gezien is dat de leeftijd waarop jij zelf denkt dat je er klaar voor bent. Biologisch gezien is dit tussen de 20 en 25 jaar. Dit komt omdat het lichaam op deze leeftijd het meest vruchtbaar is. Uiteraard is het mogelijk om op een wat latere leeftijd zwanger te raken. Maar onthoud wel dat de kans minder groot wordt, met mate hoe ouder je wordt. 

Wanneer weet ik of ik er klaar voor ben?

100% Zeker zul je nooit kunnen zijn, omdat je het nog niet eerder hebt meegemaakt. Maar jij voelt zelf aan wanneer de perfecte tijd is. Zorg er wel voor dat je genoeg informatie hebt opgezocht over verschillende onderwerpen als het gaat om het krijgen van een baby. Je partner is de beste persoon om hierover te praten, Natuurlijk moeten jij en je partner op 1 lijn zitten als het gaat om een baby. Hij of zij is ten slotte de persoon met wie je deze belangrijke beslissing maakt. Zorg er voor dat jullie er beide volledig achter staan. Informeer jezelf zoveel mogelijk en dan zul je vanzelf dat gevoel krijgen; Ik ben er klaar voor. 

Financiële situatie

Een gevoelig onderwerp waar toch over gepraat moet worden. Financiën zijn een groot onderdeel van het hebben van kinderen. Kinderen zijn nou eenmaal erg duur. Niet alleen de kinderen zelf maar bijvoorbeeld ook de ziekenhuiskosten voor wanneer je zwanger bent. Zorg dat je financieel sterk genoeg bent voordat je zo´n belangrijke beslissing neemt. Anders word de hele situatie erg stressvol en zul je er niet gelukkiger op worden.

Terug naar begin
Nederlands