Nederlands

Gratis verzending vanaf €50

Gratis retour

Hoe verzorg ik de huid van mijn baby?

by Kimberly Schoobaar Aan December 26, 2020

Wat is dat babyhuidje toch lekker zacht. Dat wil je natuurlijk behouden. Voornamelijk voor de gezondheid van je baby. Een babyhuid is nog zeer gevoelig en kwetsbaar. Daarom moet je de juiste kennis hebben om de huid van je baby te verzorgen. 

Tips voor uitdroging van de babyhuid

Babyhuid is extreem gevoelig, waardoor het ook veel sneller droog wordt. Babyhuid heeft nog geen goede beschermlaag. Deze noemen ze zuurmantel. Die laag beschermt je huid tegen bacteriën, irritaties en infecties. Hier heb je belangrijke tips zodat je baby´s huid niet uitdroogt:

 • Maximaal 3 keer per week wassen. De huid van een baby is erg kwetsbaar en hoe langer en hoe vaker je baby in bad gaat, wordt het nog kwetsbaarder. 
 • Niet langer dan 10 minuten in bad.
 • Was je baby nog niet met zeep. Was je baby met een milde baby wasgel als je baby 4 maanden is. 
 • Druppel babyolie in het badBabyolie maakt de babyhuid soepel en zacht. 
 • Droog de baby goed af. Deppen werkt het beste. Als je gaat wrijven, ontstaan er rode schaafplekken. Zorg dat je de plooien van de babyhuid goed droog dept. Als dat niet goed wordt drooggemaakt, zal daar heel snel huiduitslag ontstaan. Gebruik voor het droog deppen van je baby een hydrofiele luier.
 • Gebruik de juiste babylotionAls je speciale babylotion gebruikt, helpt dat met de verzorging van de babyhuid. Op deze manier droogt de huid een stuk minder snel uit. 
 • Was je baby met een babywashandjeDit washandje is speciaal ontworpen voor een babyhuid. Door het gebruik maken van een washandje went je baby sneller aan water. Gebruik absoluut geen normaal washandje voor de huid van je baby. Die zijn ontzettend ruw en zorgt voor rode schrale plekken. 
 • Als je baby last heeft van extreme droogheid, gebruik dan extra vette crème. Deze crème is gemaakt voor droge en schrale plekken. Perfect voor een droge huid dus. 
 • Gebruik dagelijkse cream to powderDeze crème is speciaal gemaakt voor dagelijks gebruik. Deze crème smeer je op de billen en heeft hetzelfde effect als een babypoeder alleen zonder het geknoei. Hoe handig is dat.

Veelvoorkomende baby huid problemen

Luieruitslag: Dit is een veelvoorkomend probleem bij baby´s. De uitslag ontstaat door het contact tussen de huid en de urine van de baby. Bacteriën in de ontlasting kunnen deze uitslag verergeren. Als je baby last heeft van luieruitslag kun je zijn billetjes het beste insmeren met een speciale billencrème. Deze crème verzacht en verkoeld de pijn en de roodheid in no time!

Hormoonvlekjes (babyacne): De kleine puistjes in het gezicht van je baby worden veroorzaakt door hormonen. Dit komt niet door de borstvoeding, wat veel mensen denken. Dit gebeurt al in de baarmoeder. Helaas kan je hier niet veel tegen doen. Dus ga er ook zeker geen crémepjes of wat dan ook op smeren dat kan het verergeren. De puistjes vergaan na ongeveer 3 weken.

Witte of gele korstjes: Er zijn veel baby´s die hier in de eerste 3 maanden last van krijgen. Dit heet berg. Het is onschuldig. Dit gaat ook vanzelf over en verdwijnt binnen een paar maanden. 

Ingrediënten

Een babyhuid is nog niet gewend aan cosmetica. Daarom is het belangrijk dat je goed naar de ingrediënten kijkt van de producten die je wilt halen voor de baby. De ingrediënten die je moet vermijden zijn:

 • (hooggehalte)Parfum
 • minerale oliën
 • agressieve alcohol
 •  parabenen

De winterzon

Al heb je het soms niet door, maar de winterzon kan soms schadelijker zijn dan de zomerzon. Dat komt door de hoeveelheid uv licht wat in de zonnestralen zit. Door het sneeuw weerkaatst vaak 80% van het zonlicht naar jou terug. Smeer je baby daarom ook altijd in met baby zonnebrand. 

Wees teder

Ondanks je vele middeltjes hebt die je kunnen helpen met de verzorging van de huid van je baby, moet je altijd voorzichtig en teder blijven. Als je dat blijft doen heeft je baby ook minder kans op verschillende kwaaltjes van de huid.  

Terug naar begin
Nederlands