Nederlands

Gratis verzending vanaf €50

Gratis retour

Rommel in huis

by Kimberly Schoobaar Aan December 26, 2020

Tuurlijk. Je kent het wel. Kinderen maken rommel en het stapelt zich alleen maar op. Want jij hebt het natuurlijk te druk met koken, verzorgen etc. Ik ga je vertellen hoe je dit goed kan combineren.     

Speelgoed    

Je kinderen willen natuurlijk alles wat in de speelgoed winkel ligt hebben. Daarom moet je leren nee te zeggen. Het is belangrijk dat je kinderen vanaf een jonge leeftijd leren om zelf hun speelgoed op te ruimen. Je kan daarvoor het beste een opbergmand aanschaffen. Op deze manier leren ze sneller, omdat het een vaste plek in het huis heeft. Je kan er ook een spelletje van maken zodat het leuk voor hun blijft.

 

 

Tips voor een netter huis

1: Haal geen onnodige artikelenHet klinkt misschien logisch maar koop zo min mogelijk prulletjes en spulletjes. Je zult altijd zien dat je onnodige spullen vaker laat slingeren. 

2: Hou een schema bij. Dit is een hele effectieve manier om het huis netter te houden. Maak een duidelijk schema met tijden, dagen en taken. Zo weet je waar je aan toe bent en stapelt niks zich op. 

3: Geef iedereen hun eigen taak. Je kan je kleuter bijvoorbeeld de taak geven om jou te helpen met de vaatwasser in te pakken. Op deze manier leren ze sneller en zijn ze eerder geneigd hun eigen troep ook op te ruimen en netjes te houden. 

4: Hou schoonmaakdoekjes bij de hand. Kinderen knoeien veel. Zo gaat dat nou eenmaal. Het is handiger om deze doekjes bij de hand te houden, zodat je niet elke keer als er geknoeid wordt, je van alles uit de kast moet trekken, voordat het schoon is.  

5: 1 Kamer tegelijk. Als je het hele huis aan het schoonmaken bent, doe dan 1 kamer tegelijk. Als je meerdere kamers tegelijk aan het schoonmaken bent, kan het te chaotisch in je hoofd worden en dit zorgt voor meer stress.  

6: Werk van boven naar beneden. Dit is de beste manier om schoon te maken. Als je bijvoorbeeld beneden aan het schoonmaken bent en daarna nog boven moet doen, moet je alle vieze dingen door de woonkamer naar boven sjouwen. Zo kan je weer opnieuw beginnen. 

Ik schaam me voor de rommel

Je hoeft je zeker niet te schamen. Maak je niet druk. Niemand heeft een perfect schoon huis. Vooral niet met kinderen. Zorg gewoon dat je alles goed op orde blijft houden en voor jezelf een goede routine vindt. 

Terug naar begin
Nederlands