Nederlands language

Gratis verzending vanaf €50

Gratis retour

Waar moet je op letten bij de aankoop van een babyfoon?

by Lisa SEO Aan September 15, 2022

Vrijwel alle (aanstaande) ouders gaan vroeg of laat op zoek naar een babyfoon. Het kan je meer rust geven, omdat je gewaarschuwd wordt als je baby wakker is, huilt of andere geluidjes maakt. Alleen waar moet je op letten bij de aankoop van een babyfoon en welke babyfoon past het beste bij jou en je kind?

Hoe werkt een babyfoon?

Een babyfoon bestaat uit twee apparaten die met elkaar verbonden zijn: een babystation (zender) die je in de babykamer neerzet en een ouderstation (ontvanger) die je bij je houdt. Zodra je baby geluid maakt of beweegt, hoor je dit via de luidspreker van het ouderstation. Afhankelijk van het type babyfoon dat je koopt, kan je ook je kindje via een scherm zien en bekijken hoe warm het op de slaapkamer is.

Waar moet je op letten bij het kopen van een babyfoon?

Voordat je je keuze kunt maken voor een babyfoon is het goed om te kijken naar de volgende eigenschappen zodat je de beste keuze kunt maken voor jou en je gezin.

1. Accuduur van de babyfoon
Je wilt natuurlijk niet dat je babyfoon leeg is wanneer je deze nodig hebt. Het is daarom belangrijk te kijken naar de accuduur van de babyfoon, aangezien deze per babyfoon flink kan verschillen. Sommige babyfoons geven ook een melding wanneer de batterij van het basisstation of de ontvanger bijna leeg is, zodat je deze op tijd weer kunt opladen.

2. Het bereik van de babyfoon
Wil je de babyfoon mee kunnen nemen naar de buren of bijvoorbeeld het restaurant? Dan is het belangrijk om na te gaan wat het bereik van de babyfoon is. Wil je je geen zorgen hoeven maken over het bereik, dan zijn de internetbabyfoons een uitkomst (babyfoon met wifi, IP-camera of twee tablets of smartphones als babyfoon).

3. De kwaliteit van het geluid
De belangrijkste functie van de babyfoon is het overbrengen van geluid. Met alleen beeld wordt je niet geattendeerd op een huilende baby. Bedenk dus goed wat jij belangrijk vind qua geluid. Op sommige babyfoons wordt de intensiteit van het geluid weergegeven met lampjes: hoe meer lampjes er branden, hoe harder het geluid. Dit is handig wanneer het bijvoorbeeld druk is in de woonkamer.

4. De kwaliteit van het beeld
Wil je graag een babyfoon met camera? Bekijk dan altijd kritisch de kwaliteit van het beeld. Let daarbij op de grootte, de scherpte en hoe snel het beeld ververst. Hoe goed de kwaliteit van het beeld moet zijn en of er wel/geen nachtmodus op zit, is afhankelijk van de reden waarom je kiest voor een babyfoon met beeld.

5. Draadloze ouderunit
Sommige babyfoons werken alleen als ze aangesloten zijn op het stroomnet. Wanneer je het apparaat in en rondom het huis bij je wilt dragen, of deze gemakkelijk wilt kunnen verplaatsen, kun je hebt beste kiezen voor een draadloze versie met batterijen.

Extra opties
Sommige babyfoons hebben extra opties, zoals het (op afstand) aanzetten van een slaapliedje of nachtzicht, een optie om via de babyfoon tegen je kindje te praten, het meten van de temperatuur in de babykamer of opnamefunctie om videos te bewaren. Bedenk van tevoren welke opties je noodzakelijk vindt, aangezien het aantal extra opties vaak ook terug te zien is in de prijs van de babyfoon.

Keuze babyfoon vanuit Keekabuu

Tijdens het opstellen van ons aanbod aan babyfoons, hebben we bij babywinkel Keekabuu besloten om te kiezen voor het merk Alecto. Alecto is een babyfoon merk dat veelzijdige en complete babyfoons ontwikkeld tegen een betaalbare prijs. De babyfoons van Alecto zijn voorzien van allerlei speciale functies. Zo zit er bijvoorbeeld een terugspreekfunctie op waarmee je kan terugpraten tegen je kleine of een slaapliedje kan zingen voor hem of haar. Ook zitten er de mogelijkheid op om gemakkelijk slaapliedjes te kiezen, zodat deze dan direct voor het slapen gaan afgespeeld kunnen worden.

Verder staan de babyfoons van Alecto ook bekend om uitbreidbaarheid (toevoegen van meerdere camera's), het grote bereik, hoge kwaliteit camera, energiebesparende modus en een temperatuurweergave met alarm. 

Vooral het laatste is erg belangrijk: temperatuurweergave met alarm. Je wilt namelijk voorkomen dat ze het te warm of te koud krijgen. Daarom is het naar mate dat ze ouder worden ook goed om te kijken naar extra baby beddengoed als dekens en slaapzakken, zodat je gemakkelijk de temperatuur kunt regelen.

Hoeveel kost een babyfoon?

De kosten zijn uiteraard afhankelijk van hoeveel functies de babyfoon heeft en welk merk je kiest. Zo heb je al een babyfoon vanaf 25 euro, maar de prijs kan oplopen tot wel 300 euro. Daarbij zijn beeldbabyfoons vaak duurder dan geluidsbabyfoons. Een gemiddelde beeldbabyfoon kost ongeveer 150 euro. Als je van tevoren een budget voor ogen houdt en bepaalt welke functies je belangrijk vindt, kan je het zo duur maken als je zelf wilt.

Terug naar begin
Nederlands