Nederlands language

Gratis verzending vanaf €50

Gratis retour

Hoe bereid ik me voor op de komst van mijn baby?

by Kimberly Schoobaar Aan December 26, 2020

Gefeliciteerd! Je krijgt een kindje. De komst van een baby is al een wonder op zichzelf. Wel is het erg spannend, vooral voor nieuwe mama´s. Heb jij geen idee waar je moet beginnen? Geen zorgen, wij gaan je daarbij helpen. 

Voordat je je zelf mama en papa mag noemen moet er nog heel veel gebeuren. Van de financiën tot de babykamer.

Geschikte woonruimte

Na de geboorte van je kindje, kan de baby in een wiegje liggen naast je bed. Maar op een gegeven moment zou het kindje een commode en een box nodig hebben. Daar moet je natuurlijk wel genoeg ruimte voor hebben. Het is daarom ook fijn als je een aparte kamer hebt voor je baby. Daar kun je alle babyspullen kwijt en heb je geen onnodige rotzooi in huis. Zorg dat je huis babyproof is. 

De Babykamer

De babykamer. Waar we allemaal naar uitkijken vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent. Er zijn heel veel spullen wat essentieel is voor een babykamer. Zoals een bed. Wat een goed initiatief is voor verschillende bedden in 1 is het Sebra bed. Dit bed groeit met je kind mee. Dit scheelt je extra kosten voor onnodige bedden. Dit bed is makkelijk herstelbaar. Boxkleedjes zijn ook een must. Je kindje kan heerlijk liggen en spelen op het boxkleed. Het is gemaakt van 100% katoen en daardoor zacht en comfortabel. Het kleed is ook te gebruiken als speelkleed. Wat ook heel fijn is voor je kleine is een Meyco babydeken. Deze deken is gebreid waardoor die zeer zacht en comfortabel is. De deken bestaat uit twee lagen. Hij matched ook nog met het boxkleed. Hoe fijn is dat!

 

 

Babyuitzet

Voor de verzorging van je baby heb je veel spullen nodig. Maar dat kost ontzettend veel geld. Zorg daarom dat je een goed budget hebt opgesteld, zodat je niet onnodig geld gaat uitgeven. Ik ga even op een rij zetten wat je allemaal nodig hebt:

De babykamer:

Voor in bed:

Verzorging:

Borstvoeding:

Voor als je op pad gaat:

Voor in huis:

Voor onderweg:

De tas/koffer voor in het ziekenhuis

Natuurlijk komt er een tijd dat je moet gaan bevallen. En 9 van de 10 keer is dat niet op de uitgerekende datum. Het is daarom handig om een paar weken van tevoren een ´vlucht tas´ in te pakken. In deze tas stop je alles wat je nodig hebt voor bij en na de bevalling als je nog in het ziekenhuis verblijft. Hier een handige lijst met de musts. 

De baby is er

Als de baby er eenmaal is, gaat het meeste allemaal vanzelf. Als je iets niet weet geeft dat niks, want niemand is geboren met de alle kennis van de wereld. Vertrouw op je moeders instinct. Wees niet bang om iets te vragen aan de mensen in je omgeving. Geniet ervan want voor je het weet is je kleine baby alweer een peuter.

Terug naar begin
Nederlands