Nederlands language

Gratis verzending vanaf €50

Gratis retour

De veiligheid van je kindje

by Kimberly Schoobaar Aan December 26, 2020

Ongeluk zit in een klein hoekje. Je wilt uiteraard een zo veilig mogelijke omgeving voor je kindje creëren. In deze blog geef ik je wat tips.

De eerste stapjes

Vanaf het moment dat je kindje zijn eerste stapjes zet, is veiligheid een prioriteit. Baby´s zijn geboren met nieuwsgierigheid. Ze willen naar van alles grijpen en vastpakken. En als ze beginnen met lopen, zullen ze overal naartoe willen. 

Veiligheid in huis

Als je zeker wilt weten of je huis ´baby veilig´ is, moet je je verplaatsen in je baby. Wat zou een baby doen? Wat zou een baby leuk vinden om vast te pakken? Daarom zijn er bepaalde dingen waar je extra goed op moet letten;

 • Scherpe hoeken. Als baby´s leren kruipen en leren lopen, is hun evenwicht nog erg wankel. Waardoor ze dus snel vallen. Zorg dus dat je bijvoorbeeld silicone hoekjes gebruikt voor de scherpe hoekjes van een salontafel. 
 • Ramen. Als je baby kan lopen, zijn ze zeker nieuwsgierig naar wat er buiten allemaal te vinden is, waardoor ze uit het raam kunnen vallen. Daarvoor kun je bijvoorbeeld raambeveiligers gebruiken. 
 • Losstaande meubels. Deze zijn veel voorkomend in een huis. Denk bijvoorbeeld aan lampen, tafeltjes en decoratie. Als jou kleine begint met lopen, gaan ze zich ook aan dingen optrekken, waardoor de kans groot is dat het op de kleine valt. Zet daarom je losse meubels zo hoog mogelijk, waar je kindje absoluut niet bij kan. Of verwijder het uit je huis. 

Gevaren in huis

Trappen zijn een groot onderdeel van een baby en peuter zijn nieuwsgierigheid. Ze zullen dus ook zeker benieuwd zijn naar wat er beneden en boven te vinden is. Doordat ze nog zo klein zijn, zijn de tredes nog te hoog voor hun beentjes. Daarom is het handig om een klimhekje te plaatsen boven en/of onderaan je trap, zodat ze er niet vanaf kunnen vallen. Op deze manier zijn ze verhinderd door naar boven of naar beneden te lopen of te kruipen.  Wat ook een heel groot gevaar is, zijn openhaarden. Als het licht geeft of het is fel zijn baby´s al snel geïnteresseerd en zullen de nijging hebben om er naar te grijpen. Daarvoor kun je een flex systeemhek gebruiken. Het BabyDan Flex Systeemhek is een multifunctioneel hek en is te gebruiken als traphek, deurhek of als afscherming van de open haard. Het systeem is eenvoudig te monteren. 

Verschillende ruimtes waar je op moet letten

Keuken:

 • Berg schoonmaakmiddelen goed en het liefst zo hoog mogelijk op. 
 • Pas op met de spullen die je op het aanrecht zet. 
 • Zet elektrische apparaten buiten bereik om te grijpen. Pas goed op voor de snoeren van een apparaat. 

Woonkamer:

 • Zorg dat alle scherpe hoeken in de woonkamer zoals tafels zijn afgedekt met een hoekbeschermer.
 • Zorg er voor dat als je planten in huis hebt staan, dat ze hoog staan of op een plek waar ze niet bij kunnen. Kinderen willen nogal vaak aan de bladeren trekken. 
 • Beveilig alle stopcontacten. Ook waar ze niet gemakkelijk bij kunnen. Kinderen vinden vaak wel een manier.

Badkamer:

 • Als je een bad hebt, gebruik dan een antislipmat. Als je kind gaat staan in het bad zullen ze hierdoor niet uitglijden.
 • Laat je kind nooit alleen in de badkamer. De stenen in een badkamer zijn erg hard en glad. Ze kunnen dus sneller vallen.
 • Zorg dat je kind niet bij de kraan kan.  
Terug naar begin
Nederlands