Nederlands

Gratis verzending vanaf €50

Gratis retour

Veilig servies voor baby’s

by Klantenservice Keekabuu Aan June 28, 2021

Waar moet veilig servies voor baby’s eigenlijk aan voldoen? Zodra jouw kleintje begint aan zijn of haar eerste hapjes, heb je goed babyservies nodig. Dit moet in de eerste plaats veilig zijn, maar ook praktisch in gebruik en duurzaam. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat. Servies dat je veilig kunt gebruiken voor jouw kindje bevat natuurlijk geen gifstoffen.

 

Babyservies van Mushie is bijvoorbeeld gemaakt van BPA-vrij materiaal. Een tip voor op jouw baby uitzetlijst dus. Mushie maakt veilig servies voor baby’s dat  niet alleen duurzaam en mooi is, maar ook praktisch in gebruik. Het is namelijk magnetron en vaatwasserbestendig. Ook siliconen servies kun je veilig gebruiken voor kleine kindjes.

 

Waar op letten bij de aanschaf van babyservies?

 

Als je online babyspullen wilt kopen zoals servies, dan let je eerst op het materiaal. Siliconen en BPA-vrij servies zijn een goede keuze. Vermijd babyservies dat is gemaakt van bamboe of melamine kunststof. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat dit materiaal gifstoffen bevat die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van jouw kindje.

 

Servies is handig voor het geven van fruithapjes en groentehapjes. Thuis, maar ook wanneer je met de baby onderweg bent. Het babyservies is licht van gewicht en past in vrijwel iedere luiertas. Daarnaast zijn de meeste bordjes, lepeltjes en bekers voor baby’s vaatwasserbestendig. Dat scheelt je ook nog eens een hoop afwas werk.

 

Hier moet veilig servies voor baby’s aan voldoen

 

  • Siliconen of BPA-vrij: als je babyservies wilt kopen, dan let je er in de eerste plaats op of het is gemaakt van veilig materiaal. Bijvoorbeeld siliconen bestek of BPA-vrij babyservies van Mushie.

 

  • Vaatwasserbestendig: voor jouw gebruiksgemak moet goed servies voor kindjes ook vaatwasserbestendig zijn. Op deze manier reinig je de bordjes en bekers intensief en hoef je zelf niet na te denken over de afwas.

 

  • Magnetronbestendig: babyservies moet ook magnetronbestendig zijn. Bijvoorbeeld als je snel wat wilt kunnen opwarmen. Een pannetje gebruiken is dan niet altijd de meest snelle en praktische oplossing.

 

  • Leuke uitstraling: babyservies moet natuurlijk ook een leuke uitstraling hebben. Dat staat niet alleen leuk op tafel, maar stimuleert ook het eetgedrag van jouw kleintje.

 

  • Duurzaam: siliconen of materiaal dat vrij is van BPA heeft een lange levensduur. Je kunt er dus rustig een aantal jaren mee vooruit. Duurzaam en veilig babyservies kun je dan tevens hergebruiken voor een tweede kindje.

 

Welk servies heeft mijn baby eigenlijk nodig?

 

Er is ontzettend veel verschillend babyservies. Welke je nodig hebt is natuurlijk ook vooral afhankelijk van wat jouw kindje al eet en drinkt. In ieder geval is een babybord met aparte vakken en een opstaande rand. Ook een drinkbeker met tuit is een must-have in de kast. Dat geldt natuurlijk ook voor lepels en vorkjes. Bij voorkeur van siliconen materiaal. 

 

Een bord, lepel, vork en beker is dus zeker wat een veilig servies voor baby’s compleet maakt. Natuurlijk kun je de set later altijd nog uitbreiden. Bijvoorbeeld met kleine of grote borden, met of zonder rand. Babyservies kun je ook online kopen als set. Misschien heb je dat in het begin nog niet direct nodig, maar de tijd gaat sneller dan je denkt.

Terug naar begin
Nederlands