Nederlands

Gratis verzending vanaf €50

Gratis retour

Babykleding: hoeveel en in welke maat?

by Klantenservice Keekabuu Aan June 28, 2021

Hoeveel babykleding heb je eigenlijk nodig en in welke maat? Natuurlijk wil je de garderobe van jouw kleintje op orde hebben voor de geboorte. Je hebt geen complete seizoenscollectie nodig, maar rompertjes, broekjes en vestjes kun je nooit teveel hebben. Baby’s willen nog wel eens spugen en ook luiers zijn niet altijd zo “waterdicht” als je mag verwachten.

 

Babyspullen online kopen is een prima optie. Dat geldt natuurlijk ook voor de kleding van jouw baby. Maar hoeveel moet je bestellen en in welke maat? Een pasgeboren baby heeft doorgaans maat 50. Natuurlijk weet je nog niet precies wat jouw baby weegt. Daarom is het goed om ook wat babykleding in maat 56 voorhanden te hebben.

 

Hoeveel en welke babykleding heb je nodig?

 

Voor kindjes tot en met 6 a 7 pond is kledingmaat 50 goed. Voor grotere baby’s heb je misschien een maat 56 nodig. Te vroeg geboren baby’s hebben als vanzelfsprekend een kleine kledingmaat. Een baby in de eerste weken heeft dan vaak maat 48. 

 

De kleding die je aanschaft voor jouw baby is ook afhankelijk van het seizoen waarin hij of zij wordt geboren. Een winterjas of luchtig t-shirtje kan dan dus overbodig zijn. Koop dit ook niet voor later. De kans is groot dat jouw baby er tegen die tijd gewoonweg niet meer in past.

 

Deze aantallen babykleding heb je nodig

 

  • Rompertjes: rompertjes zijn onmisbaar in de kledingkast. Hier heb je er over het algemeen ook het meest van nodig. Houd er rekening mee dat er altijd ongelukjes kunnen gebeuren. 8 rompertjes in de maat 50/56 heb je echt wel nodig.

 

  • Sokjes en mutsjes: met 5 paar sokjes kom je al een eind. Een pasgeboren kindje heeft maat 10-12. Geschikt voor baby’s van 0 tot 3 maanden. Koop ook wat grotere maten. Een mutsje is bij voorkeur rekbaar en gemaakt van zacht katoen.

 

  • Bovenkleding: stem de bovenkleding voor jouw baby af op het seizoen waarin hij of zij wordt geboren. 6 stuks is eigenlijk wel voldoende. Denk daarbij aan shirtjes of juist warme truitjes voor in de winter. Drukknoopjes maken het verschonen makkelijker.

 

  • Broekjes: ook broekjes moeten te vinden zijn in de kledingkast van jouw kindje. Kies zachte stoffen die comfortabel zitten. Zeker in de eerste weken. 6 stuks is voldoende.

 

  • Vest of jasje: een warm vestje, een zomer- of een winterjasje. Hier heb je er 1 of hooguit 2 van nodig. Bijvoorbeeld wanneer je gaat wandelen of wanneer het in de zomer wat frisser is. Koop deze babykleding 1 maat groter.

 

Kies voor comfortabele babykleding in de juiste maat

 

Zodra jouw kleintje is geboren ontvang je tal van leuke kraamcadeau’s. Dat kan veilig servies voor baby’s zijn, maar natuurlijk ook speelgoed en kleding. De kans is groot dat je daarmee je garderobe flink kunt aanvullen. Als je zelf babykleding gaat kopen, let dan vooral op kleding die comfortabel ligt. Vooral omdat jouw kleintje nog veel ligt en slaapt. Maak het jezelf ook eenvoudig. Kies altijd voor kleding met drukknopen.

 

Terug naar begin
Nederlands