Nederlands

Gratis verzending vanaf €50

Gratis retour

De voordelen van borstkolven

by Klantenservice Keekabuu Aan June 28, 2021

Wil je jouw kindje grootbrengen met borstvoeding? Dan wil je vast weten wat de voordelen van borstkolven zijn. Natuurlijk heb je door te kolven altijd de beschikking over voeding en melk. Ook als je even geen borstvoeding kunt geven. Bijvoorbeeld als je van huis bent of op je werk. Borstkolven kan op twee manieren. Handmatig of elektrisch. Maar wat zijn de voordelen? En kies je voor een handkolf of een elektrisch kolfapparaat?

Kiezen voor handmatig of elektrisch borstkolven?

Borstkolven geeft veel voordelen. Zeker wanneer je met de baby onderweg bent. Je hoeft geen rustig plekje op te zoeken voor het geven van borstvoeding. De moedermelk krijgt jouw baby namelijk uit de fles. Beginnen met borstkolven doe je bij voorkeur als jouw kindje 3 tot 4 weken oud is. De baby is op dat moment al gewend aan borstvoeding en moedermelk. Je hoeft dus niet direct de keuze te maken voor de aanschaf van een kolf.

Zeker niet omdat een baby in de eerste weken altijd dichtbij je is. Je bent dan immers nog met zwangerschapsverlof. Daarna wil je misschien wél profiteren van de voordelen van borstkolven. Dat doe je optimaal door een keuze te maken tussen een handkolf of een elektrische borstkolf. Elk apparaat kent zijn eigen voordelen. De keuze die je maakt is vooral afhankelijk van jouw situatie en persoonlijke voorkeur.  

 

De voordelen van handkolven en elektrische borstkolven

  • Als je wilt borstkolven met een handkolf, ben je het voordeligst uit. Daarnaast neem je een handkolf eenvoudig mee in je tas. Ze zijn compact van formaat. Deze borstkolven zijn vrijwel geruisloos. Het kolf tempo kun je zelf bepalen.

 

  • Een elektrische enkelhandig borstkolf is wat duurder in aanschaf maar werkt sneller. Ze zijn klein van formaat en ook de snelheid van het borstkolven kun je instellen.

 

  • Wil je beide borsten tegelijk kunnen kolven? Dan kun je ook kiezen voor een dubbelhandige borstkolf.Dit bespaart enorm veel tijd. Zeker als je dagelijks kolft. Ze worden compleet geleverd met flessen en andere handige accessoires.

 

Nu je alles weet over de voordelen van borstkolven, is een kolfapparaat misschien een welkome aanvulling op de baby uitzetlijst. Natuurlijk kun je hier ook nog even mee wachten tot jouw baby 1 maand oud is en de voedingsbeurten makkelijk gaan.

 

Hoe weet ik welke borstkolf het beste bij mij past?

 

Als je optimaal wilt kunnen profiteren van de voordelen van borstkolven, kies je natuurlijk wel een apparaat dat bij je past. Gelukkig is dat niet zo moeilijk als je misschien dacht.

Vraag jezelf af waar je de borstkolf het meest gaat gebruiken en waarom. Bij sporadisch gebruik kun je het beste kiezen voor een handkolf. En wil je vooral thuis of onderweg gaan kolven? Een compacte machine neem je makkelijker met je mee. Bijvoorbeeld op visite of vakantie. Als laatste bepaal je jouw keuze ook aan de hand van het budget. Borstkolven zijn namelijk leverbaar in verschillende prijsklassen. Zo vind je altijd de borstkolf die bij je past.

Terug naar begin
Nederlands